06 feb 2014
vrachtwagen-sponsoren-002-05-juni-2014

Project-Team Group sponsort Roparun via Team TU

Project-Team Group doneerde voor het team van de Technische Unie. Dit is een team van mensen van de gehele Technische Unie; van verkoopkantoren, logistiek, inkoop en ondersteunende afdelingen. De heer Gert-Jan Seip is voorzitter van Stichting Unie Events. Deze organisatie is opgezet door enthousiaste vrijwilligers vanuit Technische Unie. Hun doelstelling is om jaarlijks aan de Roparun deel te nemen en om zoveel mogelijk opbrengsten te genereren voor de Stichting Roparun Palliatieve Zorg. Deze stichting is verantwoordelijk voor de besteding van de gelden die via de organisatie van de Roparun worden binnengehaald. De sponsoring bestaat uit een bijdrage in geld en materieel. Deels voor dekking van de kosten en deels voor het goede doel.

De Roparun is een estafetteloop van meer dan 500 kilometer. De start is in het pinksterweekend op zaterdag 7 juni 2014. Deelnemers lopen vanuit Parijs of Hamburg naar Rotterdam. Daar wordt op maandag 9 juni op de Coolsingel gefinished. Zo wordt in teamverband een sportieve prestatie geleverd om geld op te halen voor mensen met kanker.
Een Roparunteam bestaat uit maximaal acht lopers die dus ieder gemiddeld zo’n 65 kilometer lopen oftewel meer dan 1½ marathon. Daarnaast bestaat een team uit minimaal twee fietsers en nog een aantal mensen in de begeleiding. Denk hierbij aan chauffeurs, verzorgers, cateraars en wegkapiteins. Teams zijn zelf verantwoordelijk voor de invulling van deze taken en gemiddeld bestaat een team uit 25 personen.

De Roparun wordt ook wel een avontuur voor het leven genoemd. Het motto: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”.