24 jan 2023

Goede verlichting in uw kantoor heeft vele voordelen. Goede verlichting kan uw stemming verbeteren, uw productiviteit verhogen en het risico op vermoeide ogen en andere gezondheidsproblemen verminderen.

In dit artikel bespreken we de soorten verlichting die u op kantoor kunt gebruiken. We zullen het ook hebben over noodverlichtingssystemen en hoe deze te installeren.

Belang van kantoorverlichting

Het ontwerp van kantoorverlichting heeft een directe invloed op de tevredenheid van werknemers. Slechte verlichting kan verschillende problemen veroorzaken, van vermoeide ogen en hoofdpijn tot vermoeidheid en depressie. Goed ontworpen kantoorverlichting kan de productiviteit en de gezondheid van werknemers verbeteren.

Bij het ontwerpen van kantoorverlichting zijn er een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste moet u ervoor zorgen dat de ruimte gelijkmatig wordt verlicht. Ten tweede wilt u verblinding voorkomen door diffusors te gebruiken en het licht weg te leiden van computers en andere oppervlakken die licht reflecteren. En tot slot wilt u een mix van verschillende lichtbronnen gebruiken, waaronder natuurlijk licht, om een ruimte te creëren die zowel comfortabel als productief is.

Met deze tips kunt u een functionele en aangename kantoorruimte voor uw werknemers creëren. Bent u benieuwd welk lichtplan het beste bij uw kantoor past? Dan komen wij van Project Team graag een keer bij u langs om het te bespreken!

1. LED Flat panel Lightning

Het is één van de oudste en meest gebruikte kantoorlampen. Deze lampen hebben meestal een vierkante vorm en worden achter het plafond geplaatst.

Flat panel LED lichtarmaturen zijn een populaire keuze voor veel bedrijven en woningen omdat ze energie besparen. Zij bieden een slanke, klassieke. De LED flat panels zijn beschikbaar in een verscheidenheid van grootte, kleuren, en stijlen om uw behoeften te passen.

De LED flat panels zijn te verkrijgen in een diversiteit van kleuren, van warm wit aan koel wit uit. Kies de kleur die het beste bij uw behoeften past.

LED Flat panel Lightning

2. Suspended Office Lights

Wanneer u kantoorverlichting kiest, kunt u kiezen uit een groot aantal opties. U krijgt verschillende soorten lampen en ontwerpen. Ze hangen aan het plafond en geven uw kantoor een zeer esthetische uitstraling.

Dus als u uw kantoorruimte creatief en stijlvol wilt opfleuren, overweeg dan hanglampen. We hangen deze lampen aan het plafond, waardoor een opvallend en uniek zwevend effect ontstaat. Ze zijn ook een geweldige manier om ruimte te besparen, omdat ze geen vloer- of bureauoppervlak innemen.

Hanglampen zijn er in verschillende stijlen en u kunt ze aanpassen aan de inrichting van uw kantoor.

Suspended Office Lights

3. Scattered Light Pane

Wij leveren geperforeerde ruiten van een plaatmateriaal (meestal aluminium) met kleine gaatjes erin gestanst. Wanneer het licht op de ruit valt, wordt het in alle richtingen verstrooid.

De schoonheid van deze lichtsoorten hangt af van het plaatmateriaal en het ontwerp van de perforaties. Aan de ruit kunnen ook decoratievoorwerpen worden gehangen.

Het is veel gemakkelijker te vervaardigen, en we kunnen het van verschillende materialen maken. Bovendien kan de geperforeerde ruit op verschillende manieren worden ontworpen.

Scattered Light Pane

4. Wall-to-Ceiling Perforated Lights

Deze lichtsoorten zijn bijna gelijk aan de bovenstaande, behalve dat hun ontwerp creatiever is. De perforaties beginnen bij de muur en komen samen met de ruit die aan het plafond is bevestigd.

De perforatie kan van elk type zijn, zoals kleine gaatjes van verschillende ontwerpen of eenvoudige rechte lijnen.

U kunt het ontwerp ervan aanpassen aan uw smaak. U kunt extra verlichting toevoegen aan de ruit terwijl de perforaties het licht niet verstrooien. Laat u anders een keertje adviseren door een van onze Project Team specialisten?

Wall-to-Ceiling Perforated Lights

5. Sphere Light Fixtures

Bolvormige glazen armaturen zijn verlichtingstypes die we vaak gebruiken in huizen en bedrijven, vooral in cafetaria’s of plaatsen waar mensen zich ontspannen.

Bolvormige glazen armaturen zijn een gemakkelijke manier om een vleugje elegantie toe te voegen aan elke ruimte. Ze zijn ook een geweldige manier om te besparen op energiekosten, omdat ze minder energie verbruiken dan traditionele gloeilampen.

We kunnen glazen bollampen aan het plafond hangen of ze op een tafel of plank plaatsen. Ze geven een zachte, warme gloed die een gezellige sfeer creëert. Ze zijn verkrijgbaar in verschillende maten, kleuren en stijlen, zodat ze in elke ruimte passen.

Sphere Light Fixtures

6. Emergency Lights

Noodverlichting is een essentiële veiligheidsvoorziening in alle gebouwen. Het is van vitaal belang ervoor te zorgen dat ze correct wordt geïnstalleerd en onderhouden. In veel landen gelden strenge normen voor noodverlichting.

Noodverlichting moet regelmatig worden getest om er zeker van te zijn dat ze goed werkt, en alle lampen moeten indien nodig worden vervangen. Noodverlichting werkt bij stroomuitval of een ander noodgeval, zoals brandgevaar.

Het primaire doel van deze lampen is het oplichten bij stroomuitval. Ze worden echter ook gebruikt bij brandgevaar, samen met brandalarmen om mensen aan te geven dat ze moeten vluchten.

Door het Bouwbesluit en de aanvullende Arbo eisen wordt gesteld dat in elk gebouw dat publiekelijk toegankelijk is er noodverlichting en vluchtwegaanduiding dient te zijn aangebracht. Om na te gaan of uw gebouw nog aan de huidige eisen voldoet kunt u met Project Team Energy contact opnemen zodat wij een rapportage kunnen opstellen en u een vrijblijvend advies kunnen geven.

Illuminated green emergency exit sign hanging on ceiling in mode

7. Natural Light

Er zijn verschillende voordelen verbonden aan de integratie van natuurlijk licht in kantoorruimtes. Natuurlijk licht kan de productiviteit, de stemming en de algehele gezondheid van werknemers verbeteren. Het kan ook helpen de energiekosten te verlagen. We hebben minder vaak kunstlicht nodig als er veel natuurlijk licht is.

U kunt een aantal dingen doen om meer natuurlijk licht in uw kantoorruimte te brengen. U kunt dakramen installeren. En u kunt de muren en het plafond een lichte kleur geven om meer licht te weerkaatsen. En u kunt het meubilair anders opstellen om het natuurlijke licht in de ruimte optimaal te benutten.

Praat met uw werknemers om te zien of zij openstaan voor werken in de buurt van ramen of dakramen. Zo ja, richt het kantoor dan zo in dat ze kunnen profiteren van het natuurlijke licht.

Large empty room overlooking a city CBD

Conclusie

Als u uw kantoorverlichting wilt verbeteren, kunt u een paar dingen doen.

Ten eerste, zorg voor veel natuurlijk licht overdag. Open, indien mogelijk, jaloezieën of gordijnen om zoveel mogelijk licht binnen te laten.

Ten tweede, voeg wat taakverlichting toe aan uw bureau zodat u uw werk beter kunt zien. Dit kan in de vorm van een bureaulamp of een staande lamp.

Probeer ten slotte het gebruik van fluorescentielampen te vermijden, want die kunnen schadelijk zijn voor de ogen en hoofdpijn veroorzaken.

Project Team Energy is gespecialiseerd in ontwerp, engineering, projectmanagement, installatie en onderhoud in de volgende hoofdactiviteiten:

 • Elektrotechniek
 • Laag-, midden- en hoogspanning
 • Energietechniek
 • Automatisering
 • Intercominstallaties
 • Inspectie laagspanning
 • Brand- en ontruiminginstallaties
 • Inbraakbeveiliging
 • SCIOS Scope inspecties en NEN3140 keuringen
 • Noodverlichting
 • CCTV installaties
 • Data installaties